Stralingswijzer heeft de stralingswaarden van de verschillende telefoons weer bijgewerkt!

Nieuwste telefoons en laagste straling. Samsung VS Apple:

De nieuw geïntroduceerde Galaxy Galaxy S8 plus en Galaxy S8 presteren qua stralingswaarden erg ster. Met een Connect waarde van -0,87 staan beide telefoons in de top van de lijstjes. De Apple iPhone 7 en
Vergelijk hebben een relatief hoge SAR en Connect waarde van 1.38 / -0.12 en 1.24 en -0.05 respectievelijk.

Betaalbaar en lage stralingswaarden:

Bij de betaalbare telefoons schiet de Moto G5 Plus eruit als betaalbare telefoon met een Connect waarde van -0.91.

Vergelijk de complete lijst hier en volg onze website of de Facebook pagina voor de laatste updates.

In de complete lijst zie je ook de GSM straling van onder andere:

SONY Xperia XZs
SONY Xperia XZ Premium
Asus ZenFone ZoomS (ZE553KL/3Zoom)
BlackBerry KEYone (Mercury)
HTC U11
SONY Xperia X A1 Ultra (G3221)
SONY Xperia X A1
Samsung Galaxy S6 Edge Plus (G928F)
Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL)
LG G6 (LG-H870)
Lenovo Moto G5 Plus (5.Gen)
Huawei P10 Lite
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 +
LG K10 (2017) (LG-M250)
Huawei P8 Lite 2017 Dual SIM
HTC U Play
HTC U Ultra
Huawei P10 Plus
Acer Liquid Z6 Plus
Samsung Galaxy A3 (2017)
Lenovo P2 (P2a42)
Samsung Galaxy A5 (2017)
Huawei P10
Alcatel Shine Lite

De nieuwste stralingswaarden zijn weer bekend. We hebben onder andere de Samsung Galaxy S5 en S6 straling vergeleken met die van de Xperia Z5, Apple Iphone 6 Plus, Motorola X style en Huawai Honor P6. Van de nieuwste telefoons presteert de Galaxy S6 Edge Plus het beste met een connect waarde van -0.92 op de voet gevolgd door de Huawei Honor 6 en de Motorola Moto X style.

Vergelijk de complete lijst hier. De iPhone S6 plus en Huawei Ascend G7 presteren minder goed op stralingswaarden.

Volg onze website of de Facebook pagina voor de laatste updates

Net als de stralingswaarden van:

Samsung Galaxy S5 Neo

HTC One M8s

Motorola Moto X Style

HTC One A9

LG G4 S

Huawei Honor 7

SONY Xperia Z5 Compact

SONY Xperia Z5

Apple iPhone 6s Plus

Motorola— Moto G (3.Gen)

HTC Desire 626

Motorola Moto X Play

Samsung Galaxy S6 Edge Plus (G928F)

Huawei Mate S

Huawei Ascend G7

Huawei P8 Lite

SONY Xperia M4 Aqua (E2303)

Samsung Galaxy Xcover 3 (SM-G388F)

SONY Xperia Z3+ (Xperia Z4)

LG G4 (H810)

Huawei Honor 6+ (Honor 6Plus)

 

De regel dat mensen op 3 meter afstand van een zendmast moeten blijven geldt niet meer aldus de gezondheidsraad. Antennemasten voor mobiele telefoons worden steeds sterker met als risico dat er teveel blootstelling aan straling is.

De vuistregel van 3 meter afstand komt uit 2000, maar zo stelt kent Erik van Rongen van de Gezondheidsraad dat voldoet niet meer. Daarom wordt nu per antenne een veilige afstand vastgelegd die past bij de maximale zendsterkte.

“Dat kan meer of minder dan 3 meter zijn”, zegt Van Rongen. “Het is niet zo dat die huidige situatie directe problemen oproept en dat mensen zijn blootgesteld aan niveaus die te hoog waren. We hebben alleen het advies bijgesteld, omdat het oude was achterhaald.”

Het Agentschap Telecom heeft de Gezondheidsraad gevraagd het advies aan te passen. Zij weten volgens Van Rongen ook wat wél de veilige afstand is. Je kunt per antenne de veilige afstand zien op deze website.

Noot stralingswijzer: In hoeverre dit de echt “veilige” afstand is is moeilijk te bepalen. Hou in elk geval dit als minimumafstand aan.

Kijkmagazine meldt dat wetenschappers een doorbraak hebben in terahertz straling. Dit zou gegevevens 100 keer sneller overbrengen dan traditionele netwerken

Multiplexing

De huidige Wi-Fi-netwerken maken gebruik van microgolven – elektromagnetische straling met een frequentie van een paar gigahertz (GHz) – om gegevens over te brengen. Terahertz-straling heeft een draagfrequentie van 200 tot 500 GHz, waardoor meer data kan worden verzonden in een korte tijd. De technologie zou pas over 10 jaar beschikbaar zijn. Er zijn nog geen tests of resultaten bekend van de invloed op de gezondheid.

De nieuwe stralingswaarden zijn bekend! We hebben weer een aantal nieuwe populaire telefoons toegevoegd. Vergelijk hier alle waarden. Opvallende uitschieter is de Huawei P8 met een connect waarde van -1! Dat is de laagste waarde tot nu toe. De SAR Waarde is met 0.5 wel aan de hoge kant.

Andere positieve combinaties van een lage connect en SAR waarde zijn de Samsung Galaxy S6, Galaxy A 5 en de Galaxy Note Edge.

De iPhones scoren zoals altijd vrij hoog op stralingswaarde. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus scoren met een relatief hoge connect en SAR waarde minder goed op stralingswaarden. Vergelijk de goedkoopste iphone 6 abonnementen.

Volg onze website of de Facebook pagina voor de laatste updates

Verder vergeleken we:

Huawei P8
BlackBerry Leap
Samsung Galaxy S6
Microsoft Lumia 640 XL dualSIM
Samsung Galaxy S6 edge
Motorola— Moto G LTE (2014)
Microsoft Lumia 640 dualSim
Microsoft Lumia 532 DualSim
Motorola Moto E – LTE
Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy A3
BlackBerry Classic
Samsung Galaxy Note Edge
Motorola Google Nexus 6 (XT1100)
Samsung Galaxy Note 4 (SM-N910F)
Samsung Galaxy Alpha (SM-G850F)
BlackBerry Passport
Apple IPhone 6
Apple IPhone 6 Plus
SONY Xperia Z3
SONY Xperia M2
SONY Xperia Z3 Compact (D580x)
Huawei Ascend Mate7 (16GB)
Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Op 28 Oktober zal Berkeley regelgeving behandelen die consumenten moet waarschuwen tegen straling van mobiele telefoons die schadelijk voor de gezondheid zou zijn. Bron: kalw.org

De nieuwste stralingswaarden zijn weer bekend! Vergelijk alle waarden hier. De HTC Desire 816 scoort met een SAR waarde van -0.88 zeer goed als populaire smartphone. Ook de Galay Note 2 scoort hoog.

We hebben onder andere de volgende telefoon toegevoegd:

De stralingswaarden van de Samsung Galaxy S5 en Iphone 6 worden binnenkort bekend. Volg onze website of de Facebook pagina.

Samsung Galaxy S5 miniSamsung Galaxy Alpha
Acer Liquid E3 Plus
HTC Desire 610
LG G3 16GB
Nokia Lumia 930
SONY Xperia Z2
SONY Xperia Z1 compact (Z1f)
SONY Xperia M
HTC Desire 816
SONY Xperia E1 Dual
Nokia Lumia 630
HTC One mini 2
LG G2 mini
Huawei Ascend G730
Samsung Galaxy Note 3 Neo
Huawei Ascend G6
Huawei Ascend P7
HTC One (M8)
Samsung Galaxy S5

Internationaal zijn wetenschappers verrast door de duidelijke uitkomsten van het biologie-experiment van vijf meiden uit de brugklas van Hjallerup School in Denemarken. Het experiment heeft inmiddels al veel interesse gewekt bij wetenschappers in Engeland, Nederland en Zweden.

De meiden wilden weten of wifi straling effect heeft op de groei en ontwikkeling van planten. Ze namen 400 tuinkerszaadjes die ze verdeelden over 12 bakjes. Ze plaatsten 6 bakjes in twee kamers op dezelfde temperatuur. Ze gaven alle bakjes evenveel water en zonlicht gedurende 12 dagen. De helft van de bakjes werd blootgesteld aan mobiele Wifi straling.

Deze simpele maar doeltreffende test was zo briljant dat het internationaal veel aandacht kreeg onder erkende biologen en stralingsexperts. De meiden kwamen op het idee omdat ze het moeilijk vonden zich te concentreren tijdens de lessen op school zoals een van de meisjes, Lea Nielsen, uitlegt: Lees Verder »

Er komt een verbod op de verkoop van gsm’s die specifiek zijn ontworpen voor kinderen tot zeven jaar, alsook een verbod op reclame voor gsm-gebruik die gericht is op jongeren tot veertien. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx en haar collega van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte hebben daarvoor een koninklijk besluit uitgewerkt, dat vrijdag op tafel ligt tijdens de ministerraad.

Verbod op gsm-verkoop en reclame moet blootstelling jongeren aan straling terugdringen

Beide maatregelen moeten de blootstelling van kinderen terugdringen aan de radiogolven die mobiele telefoons uitzenden. De blootstelling van kinderen aan gsm-straling gedurende hun leven zal groter zijn dan bij de huidige volwassenen. Bovendien absorberen kinderen gsm-straling meer dan volwassenen. In ons land hebben jongeren vanaf 12 jaar zowat allemaal een gsm en bezitten twee op de drie jongeren van 10 jaar toestel. Het koninklijk besluit bevat niet enkel maatregelen voor kinderen. Zo zullen verkopers van gsm’s de SAR-waarde van elk model moeten vermelden, niet alleen in de winkels, maar ook in de reclame. De SAR-waarde geeft aan in welke mate gebruikers aan de radiogolven worden blootgesteld. Volgens de Europese regels mag de SAR niet meer dan 2 watt per kilo bedragen. Minister Onkelinx wil nog verder gaan om de consument te beschermen. Voor het einde van het jaar wil ze de verkoop van oortjes bij elke gsm verplichten. Het gebruik van oortjes kan de blootstelling immers verminderen. De PS-vicepremier heeft de Hoge Gezondheidsraad gevraagd zijn advies over gsm-golven te actualiseren. Ze sluit verdere maatregelen dan ook niet uit. (LOD)

Bron: knack.be

Vergelijk hier alle stralingswaarden van telefoons

Update 02-09-2013: Dit wetsvoorstel wordt uitgevoerd in België en gaat over 6 maanden in.

Volgens de laatste stralingswaarde update blijven de telefoons consistent scoren. Dat betekent dat de iPhone 5 een Connect waarde van 0.07 heeft terwijl de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2 beduidend beter scoren met -0.54 en -0.80 respectievelijk. Daarmee is de Galaxy Note 2 de best scorende smartphone die er is. De HTC 8X scoort met -0.38 in de middenmoot.

Vergelijk hier alle telefoons


De stralingswaarden zijn geupdate met de ondersaande telefoons. De iPhone 5 heeft een Connect waarde van 0.07. De Galaxy S3 en de Galaxy Note 2 scoren beduidend beter met -0.54 en -0.80 respectievelijk.

 

Nokia Lumia 820   (RM-824)
HTC 8 S
HTC One X+
Samsung Galaxy S Duos
HTC Desire X
SonyEricsson Xperia T
Samsung Galaxy SIII mini
LG E610 Optimus L5
Nokia Lumia 920 (RM-820)
LG Nexus 4
HTC 8X
LG P760 Optimus L9
Apple iPhone 5
Motorola Razr i
Samsung Galaxy Note II N7100

 


Er bestaat een causaal verband tussen het gebruik van een gsm en hersentumor aldus ravagedigitaal. Dat heeft het Italiaanse Hof van Cassatie afgelopen week geoordeeld.

De zaak was aangespannen door een 60-jarige gepensioneerde zakenman van wie het gezicht naar eigen zeggen deels verlamd is geraakt als gevolg van een hersentumor. Deze zou zjn ontstaan door overmatig gebruik van de gsm-telefoon. Het Italiaanse Hof stelde de man in het gelijk en oordeelde dat er een causaal verband is tussen het gebruik van een gsm en de ontwikkeling van tumor.

“Dit is voor veel mensen belangrijk nieuws, omdat ze vaak nog steeds niet op de hoogte zijn van de risico’s van gsm-telefonie”, zei de zakenman aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Ik maakte dagelijks minstens vijf tot zes uur gebruik van de gsm en hield deze tegen mijn oor gedrukt.” Om gsm-telefonie mogelijk te maken, wordt elektromagnetische straling toegepast.  De tumor bij de zakenman werd ontdekt in zijn nervus trigeminus, die verantwoordelijk is voor de zintuiglijke waarneming in het gezicht. Hoewel de tumor niet kwaadaardig is, had het gezwel zich kunnen verspreiden naar de halsslagader waar het één van de bloedvaten had kunnen verstoppen.

De oncoloog die het bewijs leverde voor de rechtszaak, acht de uitspraak van extreem belang. “Eindelijk is de correlatie tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren officieel erkend”, zei hij tegenover Corriere della Sera. Italiaanse consumentenorganisaties als Codacons verwelkomen het vonnis, die volgens hen een precedent schept voor een stroom nieuwe rechtszaken.

We hebben de stralingswaarden weer geupdate in september 2012. Telefoons die zijn toegevoegd:

 

Samsung Galaxy Ace 2

SonyEricsson Xperia Go

Samsung Galaxy Beam

Nokia 500

LG E510 Optimus Hub

SonyEricsson Live

LG E906 Jil Sander Mobile

LG Optimus 3D Max

Nokia 808 Pure View

HTC Rhyme

LG E400 Optimus L3

LG P700 Optimus L7

LG P880 Optimus 4X HD

RIM/Blackberry Curve 9320

LG E610 Optimus L5

RIM/Blackberry Curve 9380

RIM/Blackberry Curve 9360

Motorola Motoluxe

HTC Desire C

SonyEricsson Xperia U

SonyEricsson Xperia P Sola

Samsung Galaxy S Advance i9070P

Kijk op de site verder voor alle waardes.

 

 

De FCC (Federal Communications Commission) moet opnieuw onderzoek doen naar de voorgeschreven begrenzing van gsm straling. Dat wil de Amerikaanse Government and Accountability Office (GAO). De FCC stelde in 1996 limieten in op de sterkte van radiosignalen. “Deze grenzen zijn mogelijk niet in overeenstemming met het laatste onderzoek en de testvoorwaarden stellen wellicht niet de maximale blootstelling aan straling in alle mogelijke omstandigheden”, stelt de GAO.

Er is nog steeds geen onderzoek dat aantoont dat deze straling gevaarlijk is, maar de GAO wil het zekere voor het onzekere nemen. “Sommige onderzoeken suggereren een verband tussen straling en tumoren”, schrijft de GAO. De dienst is een verlengstuk van de wetgevende macht in de Verenigde Staten (het Congres) en de adviezen van de GAO worden meestal overgenomen in Europa

We hebben stralingswaarden van de volgende telefoons toegevoegd. Zowel de SAR als de connect waarde (wanneer beschikbaar):
Kijk hier voor een lijst met de stralingswaarden van de nieuwste 25 telefoons.

De Galaxy S3 heeft van deze telefoons duidelijk de laagste SAR waarde. De connect waarde is nog niet bekend.

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy Y duos (S6102)
SonyEricsson Xperia P (LT22i)
Samsung Champ de Luxe (C3310)
SonyEricsson Xperia U
SonyEricsson Xperia S (LT26i)
HTC One S
HTC One X
HTC One V
LG Prada Phone by LG 3.0
RIM/Blackberry Blackberry Curve 9790
RIM/Blackberry Curve 9380
RIM/Blackberry Blackberry Curve 9360
Samsung Omnia W i8350
Samsung Galaxy Wave 3 S8600
Samsung S7550 Blue Earth
Samsung Galaxy Y S5360
HTC Explorer
Nokia N9 (RM-696)
Samsung Galaxy Xcover S5690
Nokia Lumia 710 (RM-803)
HTC Sensation XE
Nokia 700 (RM-670)
Samsung Galaxy W i8150
Nokia Lumia 800 (RM-801)

Hier staat een overzicht van alle bijbehorende waarden.

In de Scandinavische landen is het aantal hersentumoren niet toegenomen. Wetenschappers van de Karolinska Instituut in Zweden stellen dat het lijkt dat mobiele straling de kans op hersen kanker niet verhoogt.  De wetenschappers stellen echter ook dat de studies erg klein zijn en dat het geen uitsluitsel geeft op de lange termijn.

We vergelijken regelmatig de straling van de verschillende smartphones. De samsung smartphones komen zoals altijd goed uit op connect en SAR waarde. Zo is de Galaxy Note op dit moment de telefoon met de laagste stralingswaardes. De Galaxy S2 doet daar niet veel voor onder. Apple scoort met de Iphone S4 wel beduidend hoger op stralingswaardes in vergelijking met de concurrentie.

Vaak zijn er zonder dat je het weet gsm masten in de buurt aanwezig, vaak meer dan dat je denkt. Je kunt het antenneregister bekijken om te zien of dat ook zo is. Hierin is per postcode gemakkelijk te zien hoeveel masten er in een bepaalde straal aanwezig zijn.

Hier zie je een screenshot van het aantal zendmasten in Amsterdam:


Update 16 november 2011:

 

De volgende telefoons zijn toegevoegd. We hebben de stralingswaarde, SAR waarde, Connect waarde en prijzen vergeleken van:

 

Samsung Galaxy Note
N7000
HTC Radar
SonyEricsson Xperia Pro
SonyEricsson Xperia Arc S
Apple iPhone 4S
HTC Titan
HTC Evo 3D
Samsung Galaxy S2 i9100
RIM/Blackberry Blackberry Torch 9860
RIM/Blackberry Blackberry Bold 9900
SonyEricsson Xperia Mini
RIM/Blackberry Blackberry Torch 9810
SonyEricsson Xperia Mini Pro
SonyEricsson Xperia Ray
Nokia X7 (RM-707)
Nokia E6-00 (RM-609)
HTC ChaCha
SonyEricsson Xperia Neo

Hier vind je de SAR waarde van de Apple Iphone 4s die sinds 21 Oktober 2011 beschikbaar is via GSM.nl met een telfort abonnement of direct bij T-Mobile.

De SAR waarde is 0.98 met een Connect waarde van 0.4. Lees hier meer over SAR en connect.

Nieuwe telefoon kopen? Check en vergelijk eerst de straling op stralingswijzer.nl. We tonen de hoeveelheid SAR en Connect straling en geven tevens de prijs weer. Ook lees je informatie over de gevolgen van straling, tips hoe je de straling kunt beperken, video's, literatuur en nog veel meer. Niets van deze site mag zonder expliciete toestemming worden gekopieerd of gebruikt. De informatie op deze site is afkomstig uit diverse bronnen en inzichten. Lees voor een beslissing altijd meer informatie via andere wetenschappelijke bronnen. © 2011 - 2014Stralingswijzer.nl vergelijken GSM straling Door: Betaalbare website hoorn Interessante links: Goedkoopste Autoverzekering Vergelijken foto op canvas Moderne canvas doeken Fotobehang kopen Online rendement Samsung Galaxy S5 De inhoud van deze website is uitsluitend informatief. Hoewel de inhoud van deze website zorgvuldig is samengesteld, kunnen aan de inhoud van deze website geen rechten worden ontleend. Stralingswijzer is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade ten gevolge van virussen of enige andere schade. Stralingswijzer is niet aansprakelijk voor de juistheid en/of volledigheid van de inhoud van deze website of andere websites waarnaar op deze website verwezen wordt. Gebruik van de website is geheel op eigen risico. links