Er bestaat een causaal verband tussen het gebruik van een gsm en hersentumor aldus ravagedigitaal. Dat heeft het Italiaanse Hof van Cassatie afgelopen week geoordeeld.

De zaak was aangespannen door een 60-jarige gepensioneerde zakenman van wie het gezicht naar eigen zeggen deels verlamd is geraakt als gevolg van een hersentumor. Deze zou zjn ontstaan door overmatig gebruik van de gsm-telefoon. Het Italiaanse Hof stelde de man in het gelijk en oordeelde dat er een causaal verband is tussen het gebruik van een gsm en de ontwikkeling van tumor.

“Dit is voor veel mensen belangrijk nieuws, omdat ze vaak nog steeds niet op de hoogte zijn van de risico’s van gsm-telefonie”, zei de zakenman aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Ik maakte dagelijks minstens vijf tot zes uur gebruik van de gsm en hield deze tegen mijn oor gedrukt.” Om gsm-telefonie mogelijk te maken, wordt elektromagnetische straling toegepast.  De tumor bij de zakenman werd ontdekt in zijn nervus trigeminus, die verantwoordelijk is voor de zintuiglijke waarneming in het gezicht. Hoewel de tumor niet kwaadaardig is, had het gezwel zich kunnen verspreiden naar de halsslagader waar het één van de bloedvaten had kunnen verstoppen.

De oncoloog die het bewijs leverde voor de rechtszaak, acht de uitspraak van extreem belang. “Eindelijk is de correlatie tussen elektromagnetische golven en de ontwikkeling van tumoren officieel erkend”, zei hij tegenover Corriere della Sera. Italiaanse consumentenorganisaties als Codacons verwelkomen het vonnis, die volgens hen een precedent schept voor een stroom nieuwe rechtszaken.

One Response to “Uitspraak italiaanse hof: Gsm Straling schadelijk”

 1. Geachte heer, mevrouw,

  Ook ik heb het gevoel dat de gsm telefoons schadelijk zijn, wat te denken over de Nederlandse middelbare scholen, waar alle 30 leerlingen in een klaslokaal hun mobiele telefoon aanhebben naast de voorziening van wifi in een groot gedelte van de school (die van mijn zoon b.v.)
  Ik vecht ervoor het gebruik in de klas te verbieden, maar word niet echt gehoord door de schoolleiding, zelfs de vrije (middelbare) school in Den Haag laat aanstaande mobiele telefoons in de klas toe.
  Is er geen gezamenlijk landelijk verzet van ouders tegen dit beleid dat u weet ?
  Het vervelende is dat de school keiharde wetenschappelijke bewijzen wil weten voor ze een ander beleid willen voeren.
  In ieder geval is dit bericht uit Italie misschien een eyeopener, bedankt
  Met vriendelijke groet,
  Antonia Groeneveld

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Nieuwe telefoon kopen? Check en vergelijk eerst de straling op stralingswijzer.nl. We tonen de hoeveelheid SAR en Connect straling en geven tevens de prijs weer. Ook lees je informatie over de gevolgen van straling, tips hoe je de straling kunt beperken, video's, literatuur en nog veel meer. Niets van deze site mag zonder expliciete toestemming worden gekopieerd of gebruikt. De informatie op deze site is afkomstig uit diverse bronnen en inzichten. Lees voor een beslissing altijd meer informatie via andere wetenschappelijke bronnen. © 2011 - 2014Stralingswijzer.nl vergelijken GSM straling Door: Betaalbare website hoorn Interessante links: Goedkoopste Autoverzekering Vergelijken foto op canvas Moderne canvas doeken Fotobehang kopen Online rendement Samsung Galaxy S5 De inhoud van deze website is uitsluitend informatief. Hoewel de inhoud van deze website zorgvuldig is samengesteld, kunnen aan de inhoud van deze website geen rechten worden ontleend. Stralingswijzer is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade ten gevolge van virussen of enige andere schade. Stralingswijzer is niet aansprakelijk voor de juistheid en/of volledigheid van de inhoud van deze website of andere websites waarnaar op deze website verwezen wordt. Gebruik van de website is geheel op eigen risico. links