Wat is straling?

Elektromagnetische straling bestaat uit elektrische en magnetische straling. Deze straling is er in veel verschillende frequenties. Lage frequenties komen bijv. bij computers en elektrische apparatuur voor. Hoge frequentie straling vind je bijvoorbeeld bij mobiele telefoons en zendmasten.

SAR Waarde

De SAR waarde (W/kg) staat voor Specific Absorption Rate. Dit betekent hoeveel elektromagnetische straling er in levende wezens en voorwerpen doordringt. Daarnaast geeft het aan hoeveel er in het lichaamsweefsel wordt opgenomen.
Is de SAR waarde dan leidend om deze zo laag mogelijk te krijgen? Er zijn ook aanwijzingen dat GSM’s met een lage SAR waarde meer moeten stralen om verbinding met het netwerk te behouden. Het duitse instituut van Der Blaue Engel adviseert een SAR Waarde van onder de 0,6 W/kg.

Connect Waarde

Het duitse blad Connect heeft een nieuwe meting geïntroduceerd waarin ze ook andere factoren hebben meegerekend. Dit noemen ze de connect stralingsfactor die ook in de vergelijking wordt genoemd.
De Connect stralingswaarde houdt rekening met de SAR waarde, maar ook met de effectieve kracht en de zendeigenschappen. De waarde is de meest effectieve zendkracht in verhouding tot de SAR waarde. Het blad adviseert een zo laag mogelijke Connect waarde bij aanschaf van een telefoon. Het is helaas niet volledig duidelijk op welke eigenschappen deze exact wordt berekend. Een lagere waarde in de vergelijkingen op deze site wil zeggen dat de waarde ten opzicht van alle geteste telefoons erg laag is. Dus de stralingsbelasting is bij negatieve getallen onder het gemiddelde en bij positieve getallen boven het gemiddelde.

Hoe hoog is de verbindingssnelheid van de verschillende systemen?

  • 2G GSM : 9.6 kbps of veelvouden hiervan met HSCSD
  • 2.5G GPRS: 52 kbps (met als mogelijke uitbreiding EDGE 384 kbps)
  • 3G UMTS: 384 kbps (maximaal 2 Mbps door een toepassing)
  • 3.5G HSDPA Tot 14 Mbps
  • 4G LTE Tot 100 Mbps

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Nieuwe telefoon kopen? Check en vergelijk eerst de straling op stralingswijzer.nl. We tonen de hoeveelheid SAR en Connect straling en geven tevens de prijs weer. Ook lees je informatie over de gevolgen van straling, tips hoe je de straling kunt beperken, video's, literatuur en nog veel meer. Niets van deze site mag zonder expliciete toestemming worden gekopieerd of gebruikt. De informatie op deze site is afkomstig uit diverse bronnen en inzichten. Lees voor een beslissing altijd meer informatie via andere wetenschappelijke bronnen. © 2011 - 2014Stralingswijzer.nl vergelijken GSM straling Door: Betaalbare website hoorn Interessante links: Goedkoopste Autoverzekering Vergelijken foto op canvas Moderne canvas doeken Fotobehang kopen Online rendement Samsung Galaxy S5 De inhoud van deze website is uitsluitend informatief. Hoewel de inhoud van deze website zorgvuldig is samengesteld, kunnen aan de inhoud van deze website geen rechten worden ontleend. Stralingswijzer is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade ten gevolge van virussen of enige andere schade. Stralingswijzer is niet aansprakelijk voor de juistheid en/of volledigheid van de inhoud van deze website of andere websites waarnaar op deze website verwezen wordt. Gebruik van de website is geheel op eigen risico. links