Kinderen die mobiel bellen lopen geen groter risico om een hersentumor te ontwikkelen. Dat zegt een Europese studie bij duizend kinderen aldus ZDnet.

Het onderzoek werd uitgevoerd in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Zwitserland en werd recent gepubliceerd in het Journal of the National Cancer Institute. Voor de studie werden duizend kinderen (met een leeftijd van 7 tot 19 jaar) onderzocht, deels kinderen waarbij tussen 2004 en 2008 een hersentumor werd vastgesteld, deels willekeurig uitgekozen testpersonen.

Beide groepen werd gevraagd hoe vaak ze hun gsm gebruikten voor telefoongesprekken, wanneer de telefoon dus tegen de hersenen wordt gehouden. Daaruit bleek dat kinderen die regelmatig belden geen hoger risico bleken te hebben om een hersentumor te ontwikkelen ten opzichte van wie zijn telefoon niet vaak gebruikt. Ook was er geen verhoogd risico in de hersengebieden waar de blootstelling aan gsm-straling het hoogst was.

Tot nu toe werd er vaak gevreesd dat kinderen en adolescenten een hoger risico op kanker en hersentumoren door gsm-straling liepen. Hun hersenen zijn namelijk nog in volle ontwikkeling wanneer ze worden blootgesteld aan de straling. Bovendien is hun schedel minder dik en bevatten hun hersenen meer vloeistof, waardoor de straling dieper kan doordringen. Tegelijk worden ze er langer aan blootgesteld omdat ze vanaf jongere leeftijd mobiel bellen.

Er bestaat geen twijfel over dat gsm-gebruik voor straling naar de hersenen zorgt. De vraag is of die straling schade toebrengt aan de hersencellen. De niet-ioniserende straling is bijvoorbeeld van een veel lagere frequentie dan die van röntgenstralen, die bij langdurige blootstelling wel schade kunnen toebrengen aan het DNA in een cel.

Alles bij elkaar zijn er verschillende studies die geen schade aantonen, maar ook studies die aantonen dat gsm-straling een effect heeft op ons lichaam. Daarom heeft de Wereldgezondheidsorganisatie momenteel geconcludeerd dat er genoeg conflicterend bewijs is om te zeggen dat er meer onderzoek nodig is om de effecten te kennen.

bron: ZDNet

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Nieuwe telefoon kopen? Check en vergelijk eerst de straling op stralingswijzer.nl. We tonen de hoeveelheid SAR en Connect straling en geven tevens de prijs weer. Ook lees je informatie over de gevolgen van straling, tips hoe je de straling kunt beperken, video's, literatuur en nog veel meer. Niets van deze site mag zonder expliciete toestemming worden gekopieerd of gebruikt. De informatie op deze site is afkomstig uit diverse bronnen en inzichten. Lees voor een beslissing altijd meer informatie via andere wetenschappelijke bronnen. © 2011 - 2014Stralingswijzer.nl vergelijken GSM straling Door: Betaalbare website hoorn Interessante links: Goedkoopste Autoverzekering Vergelijken foto op canvas Moderne canvas doeken Fotobehang kopen Online rendement Samsung Galaxy S5 De inhoud van deze website is uitsluitend informatief. Hoewel de inhoud van deze website zorgvuldig is samengesteld, kunnen aan de inhoud van deze website geen rechten worden ontleend. Stralingswijzer is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade ten gevolge van virussen of enige andere schade. Stralingswijzer is niet aansprakelijk voor de juistheid en/of volledigheid van de inhoud van deze website of andere websites waarnaar op deze website verwezen wordt. Gebruik van de website is geheel op eigen risico. links