Hoeveel straling verzendt jouw GSM?

Stralingswijzer.nl geeft een overzicht de stralingswaarde van alle mobiele telefoons

In Nederland zijn er 20 miljoen mobiele telefoons in gebruik. Toch wordt er vrijwel geen aandacht besteed aan de potentieel schadelijke gevolgen van de straling op de gezondheid.

Iedereen is het er over eens dat een GSM elektromagnetische straling uitzendt. Ook is het algemeen bekend dat blootstelling aan straling schadelijk kan zijn voor weefsel. Hoe schadelijk dit is hangt vooral af van het type straling, de intensiteit en de duur van blootstelling. Daarnaast is niet iedereen even gevoelig voor microgolfstraling.

Hoe schadelijk is de straling van je mobiele telefoon dan voor je gezondheid? Er zijn voldoende onderzoeken die suggereren dat er geen schadelijke gevolgen zijn. Minstens zoveel onderzoeken en reacties suggereren het tegenovergestelde. Het is echter nooit aangetoond dat GSM straling op de lange termijn onschadelijk is voor de gezondheid.

Het gebrek aan bewijs hiertegen is de reden dat stralingswijzer.nl is gestart. De website adviseert dan ook hier zorgvuldig mee om te gaan bij de keuze van een mobiele telefoon.

Op de site worden de stralingswaarden van de verschillende telefoons naast elkaar gezet. Dit is zowel de SAR waarde als een meer uitgebreide waarde, namelijk de Connect waarde van het gelijknamige duitse blad. Ook geeft stralingswijzer aanwijzingen voor het omgaan met straling en de laatste ontwikkelingen weer. Zo zijn er bijvoorbeeld mobiele apps die aangeven wanneer je het beste kunt bellen om zo min mogelijk straling op te nemen. Ook zijn er verschillende onderzoeken en colleges te zien over de mogelijke gevolgen.

Nieuwe telefoon kopen? Check en vergelijk eerst de straling op stralingswijzer.nl. We tonen de hoeveelheid SAR en Connect straling en geven tevens de prijs weer. Ook lees je informatie over de gevolgen van straling, tips hoe je de straling kunt beperken, video's, literatuur en nog veel meer. Niets van deze site mag zonder expliciete toestemming worden gekopieerd of gebruikt. De informatie op deze site is afkomstig uit diverse bronnen en inzichten. Lees voor een beslissing altijd meer informatie via andere wetenschappelijke bronnen. © 2011 - 2014Stralingswijzer.nl vergelijken GSM straling Door: Betaalbare website hoorn Interessante links: Goedkoopste Autoverzekering Vergelijken foto op canvas Moderne canvas doeken Fotobehang kopen Online rendement Samsung Galaxy S5 De inhoud van deze website is uitsluitend informatief. Hoewel de inhoud van deze website zorgvuldig is samengesteld, kunnen aan de inhoud van deze website geen rechten worden ontleend. Stralingswijzer is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor schade ten gevolge van virussen of enige andere schade. Stralingswijzer is niet aansprakelijk voor de juistheid en/of volledigheid van de inhoud van deze website of andere websites waarnaar op deze website verwezen wordt. Gebruik van de website is geheel op eigen risico. links